ANÀLISI DEL LLIBRE EL SENYOR DELS ANELLS:
 Aquell llibre d’un tal J.R.R. Tolkien que va sorgir de la història que li contava a la seva filla abans de dormir. Us recordeu tots? Perquè amb les mateixes línies argumentals del bé contra el malament, la llum contra la foscor, el descobriment personal i la idea que tots guardem un heroi en el nostre interior, però en gran, us presento al Senyor dels Anells.
En els anys feliços del sistema anterior es van crear autèntiques masses gegants de seguidors que trobaven fascinant el món imaginari que J.R.R. Tolkien va crear per a ambientar i contextualitzar els fets que esdevenen en la trilogia de l’anell i li resto dels seus llibres. la veritat és que a causa del gresol de races que va incloure l’autor, sorgeix el primer punt que m’agradaria que reconeguéssiu en la prosa de la novel·la, «Accepta el diferent».
L’argument que mou la història és semblant al de el Hobbit, es crea un grup de triats per a aconseguir un objectiu del qual depèn la vida de tot el seu món. Han de destruir el Anell Únic que Bilbo Bolsón va robar a Gollum en El Hobbit, tirant-lo a la Muntanya de la Destinació. Després d’ells està el DOLENT amb majúscules, Sauron, que necessita l’anell per a tornar a ser l’ésser el més poderós de la Terra Mitjana (així es diu aquest món) i començar una guerra que la llum no podrà vèncer. Un dels punts importants és que la Comunitat de l’Anell es forma amb representants de totes les races i els seus membres han d’aprendre a perdre els prejudicis i a confiar en el diferent.
Aquest és un, però en llegir-ho haureu d’estar atents als altres missatges positius que l’autor deixa al llarg de tota la novel·la, perquè malgrat les morts, batalles i destrucció que hi hagi, El Senyor dels Anells no deixa de ser una novel·la ideada per a joves i adolescents, amb certs aspectes moralistes que en comptes de gargotejar la història, la milloren notablement per una sola raó, són els correctes. Promulga la defensa del medi ambient i la seva importància per a la nostra subsistència, l’amistat i l’amor com a motors per a aconseguir un món millor i… i alguns que només veureu vosaltres quan el llegiu.´
Però si us plau que el que us compti no us entropezca la capacitat per a gaudir de les senzilles aventures que narren els tres llibres de el Senyor dels Anells, que malgrat ser més fosques que les de el Hobbit, continuen sent lluminoses i divertides. I vosaltres, vivint el que us a tocat viure, heu d’aprendre a divertir-vos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *